Kädentaitopäivä 9.6.2012

Nuoret kädentaitajat koolla Villikkalassa

Villikalan nuorisoseura järjesti la 9.6 seuratalollaan kädentaitopäivän. Puuhailemaan ilmoittautui kaikkiaan 13 esikoulu- ja ala-asteikäistä lasta. Päivän ohjaajana toimi Hämeen ammattikorkeakoulussa artenomikoulutuksen saanut toiminnanohjaaja Katja Kokko. Päivän kantavina teemoina olivat ornamentiikka ja rytmi, joihin liittyen lapset suunnittelivat ja valmistivat neljä erilaista työtä.

Kankaanpainanta ja ompelu tulivat tutuiksi puffi-huivia tehdessä. Lapset saivat itse suunnitella ornamentin, jonka sitten toteuttivat painamalla kankaalle. Kuvioidusta kankaasta ommeltiin putken mallinen monikäyttöinen huivi.

Kierrätyshengessä suunniteltiin ja toteutettiin pahvirullista liimattu pöytä- tai seinälokerikko sekä suurempi säilytysastia. Lokerikot maalattiin iloisen värisiksi ja säilytysastian teossa sovellettiin decoupage-tekniikkaa.

Päivän viimeinen työ oli helmistä sommiteltu rannekoru. Korusommittelun lähtökohtana pohdittiin rytmin käsitettä. Millaisia rytmejä väreistä ja muodoista voikaan syntyä – paljon erilaisia, joista osa säännöllisiä ja toiset epäsäännöllisiä.

Päivän aikana pidettiin myös taukoja ja syötiin seuran tarjoama välipala. Pääasia päivässä ei ollut vain tehdyt työt, vaan mukava yhdessäolo ja mielekäs tekeminen – se että lapsilla on hauskaa. Loppuyhteenvedossa lapset totesivat että päivä oli ollut mukava ja oli ollut kiva saada uusia kavereita.

Kädentaito 2012 1

kädentairo 2012 2

kädentaito 2012 3