Vuoden kylä 2006

kylä_2006_6

kylä_2006_2”Oikeat ihmiset ja tekemisen meininki”

Villikkala on pieni, 200 asukkaan kylä Artjärvellä. Lahteen 40km ja Orimattilaan 20km. Olemme määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti toimineet pitääksemme pienen kylän elinkelpoisena ja viihtyisänä. Suurin osa kyläläisistä osallistuu kykyjensä mukaan ponnisteluihin. Arvostamme kulttuuria, ympäristöä ja kaunista maalaismaisemaamme.

 

 

 

 "mehiläiskuningatar ja kuhnuri"

”mehiläiskuningatar ja kuhnuri”

Villikkala on myöskin ollut aktiivisesti rakentamassa yhteistyötä kunnassa toimivien yhdistysten kanssa.

Huomioitavaa on myöskin aktiivinen ja hyvä henki kyläläisten ja kunnan välillä. Yksi esimerkki Villikkalan aktiivisuudesta on koko kuntaan tehty palvelukysely, jolla kartoitettiin kotiavun tarvitsijoita että tuottajia. Kunnan kotisivuilta löytyykin nyt kylätalkkari-kotiapuyrittäjien yhteystiedot.

 

 

 

Villikkalan kylä valittiin
Päijät-Hämeen vuoden kyläksikylä_2006_4

Päijät-Hämeen kylät ry. maakunnallinen kylien asioita edistävä yhdistys, valitsee vuosittain erityisen ansioituneen ja esimerkillisen kylän Päijät-Hämeen vuoden kyläksi. Valinnan suorittivat yksimielisesti Päijät-Hämeen kylät ry:n hallitus, yhdessä Päijät-Hämeen liiton ja Hämeen TE-keskuksen kanssa. Suomen Vuoden Kylä 2005 Heinolan kirkonkylä luovutti meille Villikkalaisille kiertopalkinnon ja samalla saimme Osuuskauppa Hämeenmaan lahjakortin.

Villikkalan nuorisoseura on ottanut kokonaisvastuun kylän kehittämisestä, tehnyt kyläsuunnitelman ja toteuttanut sitä. Määrätietoisesti yhteen hiileen toimimalla on edistetty kyläläisten ja kesäasukkaiden yhteishenkeä. Nuorisoseurantalon vierestä 10 vuotta sitten ostettua maa-aluetta on kehitetty talkoovoimin. Rannassa on kyläläisten ja kesäasukkaiden venepaikat, lentopallokenttä, grillikatos, kioski ja tanssilava. Jokavuotisiksi tapahtumiksi ovat muodostuneet ympäristön kunnostustalkoot, luontopolku, rantalentopallokisa, juhannusaatonjuhla. Kylän historiaa on koottu ”Ajan kans sano Askela” kirjaan.

kylä_2006_1Nuorisoseura oli myöskin aktiivisesti mukana Artjärveläisten yhdistysten ArtTu-Artjärven tulevaisuus hankkeessa. Hankkeen avulla kehitettiin Tupa-Uunon iltamat-tapahtuma. Yhteistyötä on ollut myöskin Orimattilaisen Niinikosken kylän kanssa.

Villikkalan mottona:
Jatkuvuus, eikä hetken heilahdus!

 

Kuvat: Lahden kylämarkkinoilta 2006.
Päivi Koskimaa